مقالات

کیست هیداتید در کودکان: فراوانی بالای درگیدی چند ارگان در شمال ایران

چکیده
مقدمه: اکینوکوکوس یک عفونت مهم مشترک انسان و دام دارای توزیع عمده ای در سراسر جهان است. اکینوکوکوس کودکان در کشورهای در حال توسعه خصوصاً در خاورمیانه و ایران به یک موضوع نگران کننده سلامتی تبدیل شده است. هدف از این مطالعه بررسی اکینوکوکوس انسانی در کودکان در شمال ایران بود.
مواد و روش ها: بیماران بستری در بیمارستان فوق تخصصی اطفال امیر کالا ، بابل ، ایران از سال 2011 تا 2016 با تشخیص تایید شده اکینوکوکوس بررسی شدند. پرونده بیماران شامل اطلاعات دموگرافیک ، تظاهرات بالینی بیماری ، نوع کیست ها و سایر عوامل مرتبط جمع آوری شد.
نتایج: شانزده بیمار اطفال ، دوازده نفر (75٪) پسر و چهار نفر (25٪) دختر مورد بررسی قرار گرفتند. همه موارد دارای کیست هیداتید بودند. نتایج نشان داد که تب (75٪) به دنبال استفراغ ، حالت تهوع و سرفه (44٪) شایعترین تظاهرات بالینی بودند. شایعترین جایگاه موارد، کبد (10 نفر ، 5/62 درصد) و ریه (9 نفر ، 56 درصد) بود. فراوانی درگیری بیش از یک اندام 31٪ (5 مورد) بود. همزمانی کبد و ریه در 2 مورد (5/12٪) دیده شد و در یک مورد هم کبد و طحال گزارش شد. در یک مورد ریه ، کبد و لگن درگیر بود ، در حالی که در یک مورد دیگر کبد ، sub diaphragm و درگیری کلیه مشاهده شد.
نتیجه گیری: در صورت مشاهده ضایعه کیستیک در هر نقطه از بدن ، به ویژه در بیماران جراحی در مناطق بومی ، باید کیست هیداتید را در نظر داشت. از آنجا که کیست هیداتید تأثیر اقتصادی قابل توجهی در ایران دارد ، اجرای یک برنامه کنترل و همچنین سیستم نظارت برای کاهش بار اقتصادی این بیماری بسیار توصیه می شود.

author-avatar

درباره مرکز تحقیقات بیماری های عفونی کودکان

بخش عفوني بيمارستان مركز طبي كودكان از شناخته شده ترين مراكز معتبر علمي- آموزشي در ايران است كه در سال 1347 تاسيس شد. اين مركز با بهره گيري از اساتيد مجرب بر حسب نياز جامعه اسلامي علاوه بر خدمات آموزشي و درماني در زمينه فعايتهاي پژوهشي نيز فعال بوده است. از آنجا كه بخش عفوني علاوه بر آموزش دانشجويان پزشكي و دستيار تخصصي كودكان دستيار فوق تخصصي عفوني را انجام مي دهد وجود آزمايشگاه تحقيقاتي كامل و كار آمد براي ارايه سرويسهاي تخصصي و فوق تخصصي به بيماران و همچنين جايگاهي براي انجام مطالعات پژوهشي در قالب پايان نامه و يا ساير موارد پژوهشي لازم و ضروري به نظر مي رسيد تا اينكه با سعي و تلاش بنيانگذاران اوليه از جمله مرحوم استاد دكتر احمد سيادتي و ادامه مسير توسط نيروهاي مجرب تازه نفس فضا و امكانات لازم و همچنين وسايل و مواد آزمايشگاهي مختلف با بودجه هاي دولتي و كمكهاي مردمي فراهم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *