مقالات

الگوهای مقاومت ضد میکروبی باکتریهای گرم منفی جدا شده از عفونتهای خون در یک بیمارستان مرجع کودکان در ایران: یک مطالعه 5.5 ساله.

الگوهای مقاومت ضد میکروبی باکتریهای گرم منفی جدا شده از عفونتهای خون در یک بیمارستان مرجع کودکان در ایران: یک مطالعه 5.5 ساله.

                                                                                      

چکیده

اهداف: عفونتهاي خوني (BSIs) يكي از عوامل مهم مرگ و مير كودكان در سراسر جهان است. این مطالعه به بررسی اپیدمیولوژی و مقاومت ضد میکروبی باکتریهای گرم منفی (GNB) از BSI در کودکان بستری در بیمارستان کودکان ایران پرداخته است.

مواد و روش ها: داده های بالینی و میکروبیولوژیکی بیماران مبتلا به کشت خون مثبت از مارس 2011 تا سپتامبر 2016 جمع آوری شد. از روش های استاندارد آزمایشگاهی برای کشت خون و شناسایی باکتریها استفاده شد. حساسيت ضد ميكروبي به روش انتشار ديسك Kirby-Bauer و روش هاي ميكرديلوشن براث مورد ارزيابي قرار گرفت.

یافته ها: از 2325 پاتوژن های باکتریایی جدا شده از کشت خون ، 1/41٪ (956 مورد) از GNB بودند. بيشترين ایزوله هاي باليني (208مورد = 8/21٪) در بخش مراقبت هاي ويژه قلب شناسايي شدند. جدا شده های باکتریایی حاوی کلبسیلا پنومونیه تحت گونه  پنومونیه (263 مورد = 27.5 درصد) ، اشرشیاکلی (192 مورد = 1/20 ٪) ، سراشیا مارسسنس نفر(151 مورد= 8/15 ٪) ، سودوموناس آئروژینوزا (111مورد = 6/11 ٪) و سویه های انتروباکتر (100 مورد=  5/10٪) بودند. ایزوله های انتروباکتر مقاومت بالایی در برابر آمپی سیلین نشان دادند. اشرشیاکلی نسبت به کلرامفنیکلول (100٪) ، سفیکسیم (100٪) ، سفتریاکسون (100٪) و آمپی سیلین (96٪) بسیار مقاوم بود. سفيكسيم كمترين اثربخشي را نسبت به گونه هاي هموفيلوس نشان داد  (100٪ مقاوم). تمام ایزوله های کلبسیلا پنومونیه (100 ٪) مقاوم در برابر آمپی سیلین بودند. همه  ایزوله های سراشیا مارسسنس مقاوم به سفتازیدیم بودند. هیچ یک از گونه های اسینتوباکتر بومانیی در برابر کولیستین مقاوم نبودند. همه ایزوله های پسودوموناس ائزوژینوزا در برابر سفوتاکسیم و تری متئوپریم / سولفامتوکسازول مقاوم بودند.

نتیجه گیری: این نتایج روند افزایشی در مقاومت آنتی بیوتیکی در بین GNB مرتبط با BSI در کودکان را نشان می دهد  و بر اهمیت برنامه های غربالگری و نظارت مداوم برای تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی در پاتوژن های BSI برای انتخاب رژیم های درمانی مناسب تاکید دارد.

author-avatar

درباره مرکز تحقیقات بیماری های عفونی کودکان

بخش عفوني بيمارستان مركز طبي كودكان از شناخته شده ترين مراكز معتبر علمي- آموزشي در ايران است كه در سال 1347 تاسيس شد. اين مركز با بهره گيري از اساتيد مجرب بر حسب نياز جامعه اسلامي علاوه بر خدمات آموزشي و درماني در زمينه فعايتهاي پژوهشي نيز فعال بوده است. از آنجا كه بخش عفوني علاوه بر آموزش دانشجويان پزشكي و دستيار تخصصي كودكان دستيار فوق تخصصي عفوني را انجام مي دهد وجود آزمايشگاه تحقيقاتي كامل و كار آمد براي ارايه سرويسهاي تخصصي و فوق تخصصي به بيماران و همچنين جايگاهي براي انجام مطالعات پژوهشي در قالب پايان نامه و يا ساير موارد پژوهشي لازم و ضروري به نظر مي رسيد تا اينكه با سعي و تلاش بنيانگذاران اوليه از جمله مرحوم استاد دكتر احمد سيادتي و ادامه مسير توسط نيروهاي مجرب تازه نفس فضا و امكانات لازم و همچنين وسايل و مواد آزمايشگاهي مختلف با بودجه هاي دولتي و كمكهاي مردمي فراهم شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *